Η Αμαλία αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και αρχικά εργάστηκε στον χώρο της μετάφρασης και του υποτιτλισμού. Το 2017 ακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) του British Council που αφορά τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της γλώσσας και πρακτικών στην τάξη για ενήλικες σπουδαστές, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήρε και την αντίστοιχη πιστοποίηση που αφορά νεαρούς σπουδαστές (TYLEC- Teaching Young Learners Extension Certificate, Trinity College).
Στη συνέχεια δέχτηκε πρόταση από το Βρετανικό Συμβούλιο να εργαστεί σε πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο οργανισμός σε συνεργασία με τη Unicef για τη διδασκαλία προσφύγων. Έτσι, η Αμαλία δούλεψε στο Κέντρο Προσφύγων του Σκαραμαγκά (και σε άλλα διδακτικά κέντρα). Έπειτα, εντάχθηκε στο δυναμικό του δικού μας σχολείου!
«Δεν υπάρχει συνταγή για το πώς μπορεί να κάνει κάποιος ένα καλό, ένα ενδιαφέρον μάθημα. Ίσως μάλλον να υπάρχει μία: η προσαρμοστικότητα. Προσαρμοστικότητα στις ανάγκες της ομάδας και του κάθε μέλους της» μας εξηγεί. Η ίδια πάντως πιστεύει στη δυναμική που αναπτύσσεται μες στην τάξη, εκεί όπου όλοι είναι ισότιμα μέλη. Ο καθηγητής δεν πρέπει να είναι μια ακόμα μορφή εξουσίας. «Το μείζον είναι να παραμένει το μάθημα διαδραστικό και τα παιδιά να έχουν πάντα δυναμικό ρόλο σε αυτό» λέει η Αμαλία.
Όταν δεν είναι στο Siountri School θα τη βρούμε να μεταφράζει συνήθως κάτι σχετικό με τον χώρο των Τεχνών. Όπως π.χ τη νέα μικρού μήκους ταινία «Enomena», που ξεκινά τώρα το ταξίδι της.