Με μαμά Αγγλίδα, καθηγήτρια Αγγλικών και διευθύντρια διεθνούς σχολείου στην Κίνα και μπαμπά Έλληνα, καθηγητή Αγγλικών, τι άλλο θα γινόταν η Λυδία; Σωστά μαντέψατε: Ζωγράφος! Όμως η Λυδία αγαπά πολύ και τη διδασκαλία των Αγγλικών που βρίσκεται ούτως η άλλως στο οικογενειακό DNA, φέρνοντας παράλληλα έναν άκρως καλλιτεχνικό αέρα στις τάξεις της.
Η Λυδία φοίτησε σε γνωστό αγγλόφωνο σχολείο της Αθήνας και στη συνέχεια σπούδασε στην περίφημη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. «Αυτό που με ενθουσίασε στο Λονδίνο ήταν η επαφή με τις Τέχνες, όπως οι αμέτρητες εκθέσεις εικαστικών, οι επισκέψεις στα Μουσεία, τις Γκαλερί και τα Θέατρα της πόλης. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τελείως διαφορετικούς ανθρώπους και να κάνω φιλίες με άτομα από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η Αθήνα και η Ελλάδα μου ταιριάζουν περισσότερο. Βρίσκω το ελληνικό “χάος” αρκετά δημιουργικό. Και για αυτό αποφάσισα να επιστρέψω πίσω».
Και πώς προέκυψε η διδασκαλία των Αγγλικών; «Λόγω της οικογένειάς μου, η διδασκαλία είναι στο DNA μας. Μεγάλωσα σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που η εκπαίδευση πάντοτε έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο. Έτσι, ήταν αυτονόητο για εμένα να βρίσκομαι κοντά τα παιδιά και στον τρόπο που αυτά μαθαίνουν». Η Λυδία έχει διδακτική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα δια ζώσης (στο Siountri School τη χρονιά πριν τον κορωνοϊό), όσο και διαδικτυακά σε μαθητές στην Κίνα. Της αρέσει να δουλεύει κυρίως με μικρότερες ηλικίες γιατί βρίσκει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν την γνώση με δημιουργικό τρόπο. «Υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ της ζωγραφικής και της αποτύπωσης των ήχων σε ένα χαρτί. Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιώ αρκετά τις γνώσεις και τα ερεθίσματά μου από τα Εικαστικά στον τρόπο που διδάσκω. Τα παιδιά εμπλέκονται με τρόπο δημιουργικό και προσωπικό. Και φυσικά, βλέπω πολύ θετική ανταπόκριση από τα ίδια τα παιδιά!», εξηγεί η Λυδία.
Ως καλλιτέχνιδα και δασκάλα, η Λυδία λατρεύει να ταξιδεύει, να εμπνέεται και να μαθαίνει. Δεν έχει σημασία όμως η απόσταση. Μπορεί να εντυπωσιαστεί το ίδιο από τη μακρινή Κίνα, όπως θα επηρεαστεί από την Ύδρα και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα, τα χωριά της Τήνου που έζησε για κάποιο διάστημα μαθαίνοντας μαρμαρογλυπτική ή το πρόσφατο ταξίδι της στην Ιορδανία που είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την αραβική παράδοση των ψηφιδωτών και πώς αυτή συνδέεται και με τη βυζαντινή τέχνη.
Η Λυδία είναι σίγουρα μια πολύ χαρισματική δασκάλα που φέρνει μια διαφορετική και πολύ ευχάριστη διδακτική προσέγγιση στα παιδιά και χαιρόμαστε πολύ που την έχουμε και πάλι στις τάξεις του Siountri School.