Το βιογραφικό της εντυπωσιάζει. Η Βίλλυ είναι Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης πάνω στις Πολιτισμικές Σπουδές (Phd & MA in Critical Studies) αλλά και καθηγήτρια μουσικής σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Μουσική Ακαδημία της Γλασκώβης σε συνεργασία με το University of West London. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
Η Βίλλυ πέρασε στη Νομική Αθηνών αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι η πραγματική της αγάπη ήταν η ενασχόλησή της με την αγγλική γλώσσα. Αφορμή στάθηκε ένας καταπληκτικός καθηγητής από τη Σκωτία που την ενέπνευσε να το τολμήσει. Έτσι, αποφάσισε να ξανακάνει το μηχανογραφικό της για να μπει την αμέσως επόμενη χρονιά στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Πραγματικά απολάμβανα πολύ τα Αγγλικά και θυμάμαι εκείνη την περίοδο των σπουδών παράλληλα με τη δουλειά μου ως δασκάλα Αγγλικών ως μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου. Όλα έδεναν μεταξύ τους. Όταν η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας μου είπε προς το τέλος των σπουδών μου και με επιτακτικό ύφος ότι “εσύ πρέπει να φύγεις έξω, να σπουδάσεις και να λάβεις άλλες παραστάσεις”, προχώρησα στο επόμενο βήμα και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έγινε το σπίτι μου για 15 χρόνια. Μεταπτυχιακό, Διδακτορικό και εργασία ως λέκτορας και διοικητικό προσωπικό…», σημειώνει η Βίλλυ.
Στη Γλασκώβη, η Βίλλυ παράλληλα με το Διδακτορικό της ξεκίνησε τη διδασκαλία σε φοιτητές. Η διδασκαλία για εκείνη ήταν μια φυσική συνέπεια της αγάπης της για την ακαδημία και το αντικείμενο των Πολιτισμικών Σπουδών σε συνδυασμό με τη Φιλολογία, ενώ παράλληλα ασχολούνταν με τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική.
Με σπουδές κλασικού πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για περισσότερα από 8 χρόνια, η Βίλλυ μπήκε σύντομα στη μουσική κοινότητα της Σκωτίας και συμμετείχε επαγγελματικά σε διάφορες μπάντες ως πιανίστρια συμμετέχοντας σε συναυλίες και ραδιοφωνικές εμφανίσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα, βρέθηκε να διδάσκει και Μουσική σε φοιτητές της Μουσικής Ακαδημίας της Γλασκώβης.
Αυτή την περίοδο, η Βίλλυ μεταφράζει το τρίτο της βιβλίο από τα Αγγλικά, του αγαπημένου της πιανίστα Daniel Barenboim για τη «Δύναμη της Μουσικής», ενώ ετοιμάζει της βαλίτσες της για την επιστροφή της στην Ελλάδα. «Νιώθω έναν αέρα ανανέωσης με την προοπτική της επιστροφής, ωστόσο, ποτέ δεν ένιωσα αποκομμένη από τη χώρα. Πάντοτε ερχόμουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και διατήρησα όλες τις φιλίες μου στην Αθήνα». Όσο για τη συνεργασία με το Siountri School ανυπομονεί να μπει στις τάξεις της Νέας Σμύρνης, να μάθει και να εξελιχθεί μαζί με τους μαθητές της. «Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την προοπτική να εργαστώ με τα παιδιά. Έχοντας διδάξει κυρίως σε ενήλικες φοιτητές, θεωρώ ότι θα έχω μια φρέσκια ματιά απέναντι στα μικρά παιδιά και τον τρόπο που θα ανταποκρίνονται στη διδασκαλία. Σκοπός αλλά και μεγάλη πρόκληση για εμένα είναι να τα κάνω να αγαπήσουν τη γλώσσα όσο την αγαπώ κι εγώ!»